Quick Access

Medsana Specialități medicale - Nefrologie

Nefrologie
Pentru a efectua o programare, vă rugăm selectați investigațiile dorite, precum și clinica în care doriți sa mergeți.

INVESTIGAȚII ȘI ANALIZE
Preț
Alege
SELECTEAZĂ CLINICA
Consultație medic primar/ specialist
340.00 lei
Control după consultație medic primar/ specialist (în termen de 30 de zile)
190.00 lei

* Interpretarea serviciului are natură pur medicală și analizează parametrii obținuți în urma investigației. Interpretarea rezultatului obținut în context clinic se face numai în urma unui consult ce va fi achitat separat.


Este o ramură a medicinei care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul bolilor rinichilor, precum și cu urmărirea permanentă a pacienților cu transplant renal.

Având în vedere numeroasele funcții ale rinichilor, nefrologii cunosc nu numai afecțiunile renale primare, dar au expertiză și în gestionarea consecințelor sistemice ale disfuncției renale. 

Medicul dumneavoastră vă poate recomanda următoarele consultații de nefrologie pentru tratarea/identificarea:

- Bolilor glomerulare (cum ar fi glomerulonefrita sau sindromul nefrotic) 

- Bolile renale tubulointerstițiale, 

- Defectele tubulare și efectele toxinelor asupra rinichiului, inclusiv diverși agenți de diagnostic și terapeutici

- Tulburărilor vasculare ale rinichiului (cum ar fi stenoza arterei renale), a infecțiilor și neoplasmelor renale, precum și a anomaliilor rinichiului, sistemului colector și vezicii urinare (cum ar fi nefrolitiaza) 

Un alt aspect important al practicii nefrologice reprezintă o înțelegere aprofundată a implicării rinichilor în alte boli sistemice (cum ar fi vasculita sau insuficiența cardiacă). 

De asemenea, datorită rolului central al rinichiului în menținerea tensiunii arteriale, nefrologii dețin expertiză în gestionarea hipertensiunii arteriale. Totodată, nefrologii ajută la gestionarea tulburărilor de fluide, electrolitice și acido-bazice, în special cele care apar în cazul bolilor renale avansate. Un rol major al nefrologiei este supravegherea dializei (inclusiv hemodializa și dializa peritoneală) la pacienții care necesită terapie de substituție renală și participarea la procesul de transplant renal, dacă este indicat.

Deși prevenirea și identificarea și gestionarea bolilor renale precoce reprezintă o mare parte din practica medicinii interne generale, nefrologii sunt de obicei solicitați să ofere consultații de nefrologie tulburărilor mai complexe sau avansate.

Prețul nu include eventualele investigații suplimentare de specialitate efectuate de medicul examinator în cadrul consultației.

Programare online
Programează-te
Close


Câmpurile marcate cu * sunt obligatoriu de completat.