Quick Access

Medsana Specialități medicale - Neurologie pediatrică

Neurologie pediatrică
Pentru a efectua o programare, vă rugăm selectați investigațiile dorite, precum și clinica în care doriți sa mergeți.

INVESTIGAȚII ȘI ANALIZE
Preț
Alege
SELECTEAZĂ CLINICA
Consultație de specialitate neurologie pediatrică - medic primar/specialist
340.00 lei
Control după consultație de specialitate neurologie pediatrică medic primar/specialist (în termen de 30 zile)
190.00 lei

* Interpretarea serviciului are natură pur medicală și analizează parametrii obținuți în urma investigației. Interpretarea rezultatului obținut în context clinic se face numai în urma unui consult ce va fi achitat separat.


Neurologia pediatrică se ocupă cu diagnosticarea și tratamentul tulburărilor neurologice la copii și adolescenți.

Un neurolog pediatru este un specialist specializat în tratamentul copiilor cu tulburări ale sistemului nervos. Problemele sistemului nervos ar putea începe la nivelul creierului, coloanei vertebrale, nervilor sau mușchilor. Convulsiile, migrenele și întârzierile în dezvoltare sunt toate efecte secundare posibile.

Doctori specializați în neurologie pediatrică diagnostichează, tratează și gestionează adesea următoarele afecțiuni la copii:

 • Convulsiile și epilepsia
 • Probleme musculare care pot cauza deficiențe, cum ar fi: distrofia musculară sau neuropatia
 • Dureri de cap, inclusiv migrene și contuzii
 • Tulburări de comportament, inclusiv tulburarea de deficit de atenție/hiperactivitate (ADHD), sindromul Tourette și probleme de somn
 • Autism
 • Tulburări de dezvoltare, inclusiv paralizie cerebrală, vorbire întârziată, întârzieri în atingerea reperelor motorii și probleme de coordonare
 • Dizabilitate intelectuală
 • Malformații congenitale, care sunt probleme în modul în care se formează sau se dezvoltă creierul
 • Accident vascular cerebral și leziuni cerebrale traumatice (TBI)
 • Afecțiuni genetice care afectează sistemul nervos
 • Probleme autoimune care au impact asupra creierului și măduvei spinării (cum ar fi scleroza multiplă)
 • Infecții sau inflamații ale creierului (cum ar fi meningita sau encefalita)
 • Tumori cerebrale

Ce teste efectuează neurologii pediatri?

Medicii specializați în neurologie pediatrică stabilesc adesea un diagnostic pe baza simptomelor, a istoricului medical și a examinării fizice a copilului dumneavoastră, dar în unele cazuri pot fi necesare teste suplimentare.

Neurologii pediatri recomandă frecvent următoarele teste:

Electroencefalograma (EEG) este un test examinează activitatea electrică a creierului. Acest test pentru verifica dacă creierul copilului dvs. produce tipul de activitate electrică specific vârstei lor. De asemenea, acest test este utilizat pentru detectarea convulsiilor.  

Testele imagistice, cum ar fi RMN (imagistică prin rezonanță magnetică) și CT (tomografie computerizată), sunt utilizate pentru a capta fotografii ale creierului și/sau ale coloanei vertebrale. Acestea pot verifica dacă există indicatori ai unei tumori cerebrale, ai unui accident vascular cerebral, ai unei infecții, ai sclerozei multiple, ai unor tulburări genetice și multe altele.

Puncția lombară este o procedură prin care se introduce un ac mic în partea inferioară a spatelui pentru a obține o mostră din lichidul spinal care înconjoară creierul și măduva spinării. Această procedură poate ajuta la detectarea unei infecții sau inflamații.

Copilul dumneavoastră poate efectua și teste de sânge. Aceste teste pot detecta dacă există modificări ale electroliților sau semne de infecție, sau teste mai complicate, cum ar fi testele genetice pentru anumite afecțiuni. 

Prețul nu include eventualele investigații suplimentare de specialitate efectuate de medicul examinator în cadrul consultației.

Programare online
Programează-te
Close


Câmpurile marcate cu * sunt obligatoriu de completat.