Quick Access

Medsana Laborator analize medicale - Analiza spermei

Analiza spermei
Pentru a efectua o programare, vă rugăm selectați investigațiile dorite, precum și clinica în care doriți sa mergeți.

INVESTIGAȚII ȘI ANALIZE
Pret
Alege
SELECTEAZĂ CLINICA
Spermogramă
175.00 lei

* Interpretarea serviciului are natură pur medicală și analizează parametrii obținuți în urma investigației. Interpretarea rezultatului obținut în context clinic se face numai în urma unui consult ce va fi achitat separat.


Ce este o analiză a lichidului seminal?

O analiză a materialului seminal este un test de laborator care examinează mostra lichidului la microscop. Acesta evaluează aspecte precum numărul de spermatozoizi, activitatea (motilitatea) și forma (morfologia) acestora. 

Cine are nevoie de o analiză a materialului seminal?

Motivele pentru care puteți avea nevoie de aceste analize a materialului seminal (spermogramă) includ:

Infertilitate masculină: Dacă un cuplu a întâmpinat dificultăți în încercarea de a concepe, este posibil să existe o anomalie a materialului seminal. 

-  Monitorizarea vasectomiei: O analiză a materialului seminal determină dacă o vasectomie a avut succes. Această procedură blochează tuburile care depozitează spermatozoizii în spermă. Dacă nu există spermatozoizi în spermă, vasectomia a funcționat, iar un bărbat nu poate lăsa o femeie însărcinată.

Spermograma și spermocultura

O spermogramă este o analiză de laborator a spermei unui bărbat. Aceasta determină numărul de spermatozoizi, calitatea, motilitatea, tipul, mutațiile patologice și genetice ale acestora. Tot prin această analiză se determină numărul total de spermatozoizi, vâscozitatea, culoarea și raportul dintre spermatozoizii sănătoși din spermă.

Spermocultura este un test de laborator, care se face pentru a verifica prezența microorganismelor în spermă. Testul verifică prezența microorganismelor patogene comune (aerobe și anaerobe), precum și a altor bacterii, cum ar fi mycoplasma şi ureaplasma.

*Clinica Medsana oferă posibilitatea efectuării analizei materialului seminal (spermograma) doar în București. Pentru această analiză – spermograma – tariful (preț) este de 165 de lei. 

Programare online
Programează-te
Close


Câmpurile marcate cu * sunt obligatoriu de completat.