Quick Access
Medsana Laborator analize medicale - Electroliți
Electroliți
Pentru a efectua o programare, vă rugăm selectați investigațiile dorite, precum și clinica în care doriți sa mergeți.

INVESTIGAȚII ȘI ANALIZE
Pret
Alege
SELECTEAZĂ CLINICA
Calciu ionic
20.00 lei
Calciu seric total
18.00 lei
Calciu urinar
22.00 lei
Clor seric
19.00 lei
Clor urinar
23.00 lei
Fosfor seric
22.00 lei
Fosfor urinar
23.00 lei
Magneziu seric
19.00 lei
Magneziu urinar
23.00 lei
Potasiu seric
19.00 lei
Potasiu urinar
19.00 lei
Sideremie (Fier seric)
20.00 lei
Sodiu seric
20.00 lei
Sodiu urinar
23.00 lei

* Interpretarea serviciului are natură pur medicală și analizează parametrii obținuți în urma investigației. Interpretarea rezultatului obținut în context clinic se face numai în urma unui consult ce va fi achitat separat.


Electroliții îndeplinesc numeroase funcții, printre care cele mai importante: sunt responsabili de reglarea funcțiilor nervoase și musculare, asigură hidratarea organismului, echilibrează aciditatea și presiunea sângelui și ajută la refacerea țesuturilor deteriorate.

Mușchii și neuronii sunt uneori numiți „țesuturile electrice” ale corpului. Ei se bazează pe mișcarea electroliților prin lichidul din interiorul, din afara sau dintre celule.

Electroliții din corpul uman includ:

-        sodiu

-        potasiu

-        calciu

-        bicarbonat

-        magneziu

-        clorură

-        fosfat

De exemplu, un mușchi are nevoie de calciu, sodiu și potasiu pentru a se contracta. Atunci când există un deficit de electroliți, se poate ajunge fie la slăbiciune musculară, fie la contracție excesivă.

Dezechilibrul electroliților 

Nivelurile de electroliți din sânge pot deveni prea ridicate sau prea scăzute, ceea ce duce la un dezechilibru. Nivelurile de electroliți se pot modifica în raport cu nivelurile de apă din organism, precum și cu alți factori.

Electroliții importanți, inclusiv sodiul și potasiul, se pierd în transpirație în timpul exercițiilor fizice. O pierdere rapidă de lichide, cum ar fi diareea sau vărsăturile, pot afecta, de asemenea, concentrația de electroliți. În aceste tipuri de situații, trebuie restabilit echilibrul de electroliți din organism.

Programare online
Programează-te
Close


Câmpurile marcate cu * sunt obligatoriu de completat.