Quick Access

Medsana Laborator analize medicale - Electroforeză

Electroforeză
Pentru a efectua o programare, vă rugăm selectați investigațiile dorite, precum și clinica în care doriți sa mergeți.

INVESTIGAȚII ȘI ANALIZE
Pret
Alege
SELECTEAZĂ CLINICA
Electroforeza hemoglobinei
62.00 lei
Electroforeza proteine prin imunofixare
135.00 lei
Electroforeza proteine serice
50.00 lei

* Interpretarea serviciului are natură pur medicală și analizează parametrii obținuți în urma investigației. Interpretarea rezultatului obținut în context clinic se face numai în urma unui consult ce va fi achitat separat.


Electroforeza este un proces electrocinetic care separă particule încărcate cu ajutorul unui câmp de sarcină electrică. Aceasta poate fi realizată prin diferite proceduri diferite, în funcție de tipul și dimensiunea moleculelor. Procedurile diferă în unele privințe, dar toate au nevoie de o sursă de sarcină electrică, de un mediu suport și de o soluție tampon. 

Exemple de aplicații ale procesului de electroforeză includ analiza ADN-ului și ARN-ului, precum și electroforeza proteinelor, care este o procedură medicală utilizată pentru a analiza și a separa moleculele care se găsesc într-o probă de lichid (cel mai adesea probe de sânge și urină).

Tipuri de electroforeză

De obicei în procesul de electroforeză sunt utilizate diferite tipuri de geluri ca mediu de suport pentru iar acesta poate fi sub formă de plăci sau de tuburi. 

Gelul de agaroză este utilizat în mod obișnuit pentru electroforeza ADN-ului. Acesta are o structură cu pori mari care permite moleculelor mari să se deplaseze cu ușurință, dar nu este potrivit pentru secvențierea moleculelor mici.

Electroforeza pe gel de poliacrilamidă are o rezoluție mai clară decât gelul de agaroză, ceea ce îl face mai potrivit pentru analiza cantitativă. Acest lucru face posibilă identificarea modului în care proteinele se leagă de ADN. 

Electroforeza 2D separă moleculele de-a lungul unei axe x și a unei axe y - una le separă după sarcină și cealaltă după dimensiune.

Ce înseamnă electroforeza proteinelor sercine?

Electroforeza proteinelor este un test care măsoară proteine specifice din sânge. Acesta este utilizat pentru a găsi substanțe anormale numite proteine M. Prezența proteinelor M poate fi un semn al unui tip de cancer numit mielom, sau mielom multiplu. Mielomul afectează globulele albe numite plasmocite din măduva osoasă. 

La ce se utilizează testul de electroforeză a proteinelor serice cu imunofixare?

Acest test este cel mai adesea utilizat pentru a ajuta la diagnosticarea sau monitorizarea unei varietăți de afecțiuni. Acestea includ:

- Mielomul multiplu, un cancer al celulelor albe din sânge

- Alte forme de cancer, cum ar fi limfomul (cancer al sistemului imunitar) sau leucemia (cancer al țesuturilor hematopoietice, cum ar fi măduva osoasă)

- Afecțiuni renale

- Afecțiuni ale ficatului 

- Anumite tulburări neurologice și boli autoimune. Bolile autoimune fac ca sistemul dumneavoastră imunitar să vă atace din greșeală propriile celule, țesuturi și/sau organe. 

- Malnutriție sau malabsorbție, afecțiuni în care organismul dumneavoastră nu beneficiază de suficiente substanțe nutritive din alimentele pe care le consumați

*Clinicile Medsana oferă posibilitatea efectuării analizelor dorite, atât în București, cât și în Ploiești. Tarifele serviciului dorit pot fi regăsite mai jos, ex. electroforeza proteinelor serice poate fi regăsită la un preț de 45 de lei.

Programare online
Programează-te
Close


Câmpurile marcate cu * sunt obligatoriu de completat.