Quick Access

Medsana Laborator analize medicale - Citologie

Citologie
Pentru a efectua o programare, vă rugăm selectați investigațiile dorite, precum și clinica în care doriți sa mergeți.

INVESTIGAȚII ȘI ANALIZE
Pret
Alege
SELECTEAZĂ CLINICA
CINtec Plus (imunocitochimie col uterin)
430.00 lei
Citologie cervico - vaginală PAP în mediu lichid + CINtec Plus (imunocitochimie col uterin)
540.00 lei
Citologie cervico-vaginală (colorația PAP)
95.00 lei
Citologie cervico-vaginală (PAP) în mediu lichid
150.00 lei
Citologie exfoliativă aspirat endometrial
180.00 lei
Citologie puncție aspirativă cu ac fin - o probă
160.00 lei
Citologie puncție aspirativă cu ac fin - probă suplimentară
74.00 lei
Citologie secreție mamelonară o lamă suplimentară
80.00 lei
Citologie secreție mamelonară, o lamă
160.00 lei
Examen citologic punctie tiroidiana
330.00 lei
Prelevare prin puncție aspirativă - 1 probă suplimentară (doar prelevarea)
45.00 lei
Prelevare prin puncție aspirativă - până la 3 probe (doar prelevarea)
90.00 lei
Prelevare secreție mamelonară
55.00 lei

* Interpretarea serviciului are natură pur medicală și analizează parametrii obținuți în urma investigației. Interpretarea rezultatului obținut în context clinic se face numai în urma unui consult ce va fi achitat separat.


Citologia studiază organele și țesuturile acestora pentru identificarea eventualelor anomalii de structură. Buletinul de citologie presupune prelevarea prin biopsie sau chirurgie a unor țesuturi care sunt ulterior examinate la microscop pentru a se identifica în general caracterul benign sau malign al unei maladii.

Testul Papanicolau este parte obligatorie din screeningul anual pentru depistarea cancerului de col uterin, prin care se pot diagnostica modificările benigne, pre-maligne sau maligne ale colului uterin.

Testul Papanicolau constă în prelevarea de celule de la nivelul colului uterin. Pacientele trebuie să știe că aceasta este o procedură medicală neinvazivă, care se realizează într-un mod simplu, rapid și nedureros. 

**Mai jos puteți regăsi tarifele analizelor ce presupun testarea citologică, printre care și testul Papanicolau la un preț de 135 lei. 

Tehnica revoluționară a citologiei lichide

După recoltare, celulele pot fi analizate prin tehnica convențională sau prin tehnica citologiei în mediu lichid. Deosebirile dintre cele două metode țin atât de modul de lucru, cât și de fidelitatea rezultatelor. În cazul citologiei convenționale, după recoltare celulele prelevate sunt întinse pe o lamă microscopică, realizându-se frotiul. Pe lamă se descarcă doar aproximativ 20% dintre celulele recoltate. În schimb, în cazul procedeului citologiei lichide, periuța este descărcată în mediul lichid după recoltare, iar frotiul este obținut automat din sedimentul celular. În mediul lichid sunt descărcate 99% dintre celulele recoltate. Raportat la tehnică convențională, prelucrarea examenului de citologie cervico-vaginale în mediu lichid aduce un plus de acuratețe în interpretarea rezultatelor. Cel mai important avantaj al noii metode este scăderea numărului de specimene nesatisfăcătoare pentru evaluare, adică a acelor probe a căror examinare este imposibilă sau limitată.

* Orice procedură medicală va fi realizată numai după un consult prealabil la medicul specialist care efectuează respectivul serviciu medical. Momentul intervenției/ manevrei/ investigației va fi stabilit de comun acord cu medicul specialist în urmă consultului.

Programare online
Programează-te
Close


Câmpurile marcate cu * sunt obligatoriu de completat.