Quick Access

Medsana Laborator analize medicale - Markeri anemie

Markeri anemie
Pentru a efectua o programare, vă rugăm selectați investigațiile dorite, precum și clinica în care doriți sa mergeți.

INVESTIGAȚII ȘI ANALIZE
Pret
Alege
SELECTEAZĂ CLINICA
Acid folic - Vitamina B9
78.00 lei
Feritină
58.00 lei
Vitamina B12
63.00 lei
Vitamina B8 (Vitamina H, Biotina)
270.00 lei
Vitamina E (Tocoferol)
207.00 lei

* Interpretarea serviciului are natură pur medicală și analizează parametrii obținuți în urma investigației. Interpretarea rezultatului obținut în context clinic se face numai în urma unui consult ce va fi achitat separat.


Anemia este o afecțiune des întâlnită, cu precădere în cazul femeilor tinere, dar și al populației geriatrice. 

Printre cauzele principale ale anemiei se numără: pierderea sau distrugerea globulelor roșii din sânge și rata mică de producere de noi globule roșii. 

Motivul distrugerii globulelor roșii poate fi multiplu: de la boli ereditare ale hemoglobinei, cum ar fi secera sau beta-talasemia, până la infecții precum malaria. 

Cauza ratei scăzute de producere se datorează în principal deficiențelor; deficitul de fier este cea mai frecventă cauză de anemie. Un marker util al acestui tip de anemii este volumul globulelor roșii (MCV), care indică faptul că există fie un defect de maturare nucleară, fie un defect de sinteză a hemoglobinei.

Pentru a diagnostica anemia, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă solicite informații despre istoricul medical și familial, să efectueze un examen fizic și să efectueze analize specifice pentru a depista tipul de anemie și gradul de severitate al acesteia.

Markeri anemie

Feritina

Feritina este o proteină care stochează fierul, un nutrient necesar pentru producerea de globule roșii sănătoase și pentru distribuirea oxigenului în organism.

Atunci când organismul are nevoie de fier, o cantitate mică de feritină este eliberată din celule și circulă în sânge. Nivelul dumneavoastră de feritină reflectă cantitatea totală de fier stocată în organism.

cantitate prea mică sau prea mare de fier în organism poate fi un semn al unei afecțiuni grave de sănătate. Medicii vor solicita o analiză de feritină împreună cu alte teste de fier dacă aveți semne ale anemiei.

Acid folic

Testul de acid folic măsoară cantitatea de acid folic din sânge. Acidul folic este vitamina B-9, care este esențială pentru producerea de globule roșii sănătoase. Aceste celule livrează oxigen întregului organism, așa că sunt vitale pentru menținerea sănătății generale.

Medicul dumneavoastră poate efectua o analiză de acid folic dacă prezentați simptome de deficiență de acid folic. De asemenea, v-ar putea solicita efectuarea unui test dacă prezentați simptome de deficiență de vitamina B-12, deoarece lipsa oricăreia dintre aceste vitamine poate provoca anemie.

Vitamina B-12

Vitamina B-12 este o altă vitamină necesară pentru a produce celule roșii din sânge, care transportă oxigenul în toate părțile corpului dumneavoastră. De aceea, un test pentru măsurarea de vitamina B12 este esențial.

Simptomele unei deficiențe de acid folic sau de vitamina B-12 includ:

- diaree sau constipație

- limbă umflată și roșie

- sângerare a gingiilor

- lipsă de apetit

- oboseală

- dureri de cap

- amorțeală

- dificultăți de mers

- pierderi de memorie

Programare online
Programează-te
Close


Câmpurile marcate cu * sunt obligatoriu de completat.