Quick Access

Medsana Laborator analize medicale - Genetică hematologică

Genetică hematologică
Pentru a efectua o programare, vă rugăm selectați investigațiile dorite, precum și clinica în care doriți sa mergeți.

INVESTIGAȚII ȘI ANALIZE
Pret
Alege
SELECTEAZĂ CLINICA
Analiză genetică a genei gena CALR, exonul 9
650.00 lei
Analiză genetică a genei MPL, mutația W515L
650.00 lei
ANALIZĂ GENETICĂ MOLECULARĂ PENTRU FACTOR V LEIDEN, PTH G20210A, MTHFR C677T
650.00 lei
ANALIZĂ GENETICĂ MOLECULARĂ PENTRU MTHFR C677T și A1298C
350.00 lei
ANALIZĂ GENETICĂ MOLECULARĂ PENTRU JAK 2 (mutația V617F)
550.00 lei
Analiza genetica moleculara pentru alfa-talasemia
940.00 lei
Analiza genetica moleculara pentru beta-talasemia si anemia sickle cell
870.00 lei
Analiza genetica moleculara pentru delta/ beta-talasemia
535.00 lei
ANALIZĂ GENETICĂ MOLECULARĂ PENTRU FACTOR V LEIDEN ȘI R2 (H1299R)
330.00 lei
Analiză genetică moleculară pentru genele CALR și MPL
1040.00 lei
Analiza genetica moleculara pentru hemocromatoza (HFE) (19 mutatii in genele HFE, TFR2, FPN, HJV)
1070.00 lei
ANALIZĂ GENETICĂ MOLECULARĂ PENTRU PAI-1 4G/5G
330.00 lei
ANALIZĂ GENETICĂ MOLECULARĂ PENTRU PROTROMBINA (G20210A)
240.00 lei
ANALIZA RISCULUI - ANALIZĂ A 12 MUTAȚII - POLIMORFISME PENTRU TROMBOFILIE (FV G1691A (Leiden), FV H1299R (R2), PTH G20210A, Factor XIII V34L, ß-Fibrinogen ?455 G>A, PĂI-1 4G/5G, GPIIIa L33P (HPA-1), MTHFR C677T, MTHFR A1298C, ACE I/D, Ap
845.00 lei

* Interpretarea serviciului are natură pur medicală și analizează parametrii obținuți în urma investigației. Interpretarea rezultatului obținut în context clinic se face numai în urma unui consult ce va fi achitat separat.


Genetica este o ramură a medicinii care a cunoscut cele mai mari și mai rapide progrese în ultimii ani. Rezultatele unui test genetic pot influența alegerea unei persoane în legătură cu starea să de sănătate  și controlul bolii acesteia, precum și luarea unor decizii informate.

Diagnosticul genetic nu depinde întotdeauna de testările genetice.  Acesta poate fi suspectat și prin examen fizic, combinat cu date de istoric familial, teste biochimice uzuale, examinări radiologice, ecografice și electrofiziologice.

Testele genetice se clasifică în teste de screening: prenatale și neonatale, teste diagnostice, teste predictive: presimptomatice (când o persoană sănătoasă este testată pentru o boală cu debut tardiv) și de predispoziție genetică (când se determină riscul crescut sau scăzut al unei persoane de a dezvoltă o boală) și teste reproductive (testarea stării de purtător pentru o boală genetică, testarea prenatală diagnostică și testarea preimplantatorie realizată în combinație cu fertilizarea în vitro).

Acuratețea diagnosticului genetic final obținut va depinde de recomandarea corectă a testelor specifice, care nu întotdeauna vor fi cele mai noi și mai scumpe. Consilierea genetică joacă un rol important în selecția testărilor genetice potrivite și interpretarea corectă a rezultatelor, stabilirea planului de tratament și implicațiile pentru alți membri ai familiei.

Ce este trombofilia?

Trombofilia apare atunci când echilibrul normal al sistemului de coagulare este perturbat. Aceasta poate provoca cheaguri de sânge nedorite (tromboze). Astfel, nu toate persoanele cu trombofilie va dezvolta un cheag de sânge. Dar, înseamnă că aveți un risc mai mare decât în mod normal de a avea cheaguri. De aceea, doctorul dumneavoastră vă poate recomanda un set de analize ce vă pot diagnostica tipul de trombofilie. 

*Clinicile Medsana dispun de secții de hematologie genetică, atât în București, cât și în Ploiești. Mai jos puteți regăsi tariful pentru un set de analize pentru trombofilie, preț de 845 lei.

Programare online
Programează-te
Close


Câmpurile marcate cu * sunt obligatoriu de completat.